Nova usluga u našoj Kućici – timska procjena spremnosti za školu

 

Kako bi dijete moglo uspješno obavljati određenu aktivnost, potreban je određeni stupanj zrelosti onih bioloških struktura koje su nužne za obavljanje te aktivnosti. Istraživanja su dokazala da postoji kritično vrijeme za učenje tj. optimalno razdoblje za svladavanje pojedine vještine. Ni najveći trud neće dati zadovoljavajuće rezultate ako se s učenjem počne prije nego je postignut određeni stupanj zrelosti živčanog sustava i organizma u cjelosti. Ako se s učenjem krene prije no što su zadovoljeni biološki preduvjeti rezultat će biti slab, a taj početni neuspjeh utjecat će na gubitak motivacije za daljnje učenje. Jednako tako, i kašnjenje s početkom učenja te propuštanje prilike za uvježbavanje vještina u pravo vrijeme dovest će do slabijeg rezultata.

Krene li dijete u školu baš onda kad je spremno, znatno se povećava mogućnost da školsko učenje za njega bude zanimljiva, radosna i uspješno savladana aktivnost, a ne muka!

Ako imate sumnju u to je li vaše dijete zrelo za taj važan korak u životu, navratite u našu Kućicu! Svojom stručnom procjenom i testovima posebno konstruiranima za tu svrhu, provjerit ćemo je li vaše dijete spremno za polazak u školu i savjetovati vam što možete učiniti kako biste mu omogućili da se što uspješnije suoči s novim izazovima koje škola nosi. Ovu uslugu po akcijskoj cijeni od 300 kn možete koristiti tijekom veljače i ožujka.

Osigurajte termin za vaše dijete pozivom na brojeve 092 3752 386 ili 092 3752 376 ili putem e-pošte na kuckuc@kucicanaputu.hr.

Čekamo vas! 🙂

psihološko-logopedski kabinet