Počinje Pričaonica – grupni oblik podrške za djecu s jezičnim teškoćama

Neka djeca imaju problema sa izražavanjem svojih želja, misli, doživljaja i osjećaja. Ne znaju kako pristupiti vršnjacima u parku, teško prepričavaju što im se dogodilo u vrtiću, bore se da pronađu odgovarajuću riječ, rečenice su im često gramatične ili nepotpune… Ako je i vaše dijete među njima, možda je vrijeme da potražite pomoć. Niža razina jezične kompetencije, između ostaloga, može negativno utjecati na samopouzdanje, odnose s vršnjacima te akademski uspjeh.
Iskustva iz prakse i brojna istraživanja pokazuju kako grupni rad na ostvarivanju jezičnih ciljeva u logopedskoj terapiji pomaže u izgradnji socijalnih jezičnih vještina, pravilnoj uporabi jezika u prirodnom kontekstu, poticanju socijalnog učenja i suradnje te jačanju postojećih jezičnih kompetencija.
Zato s veseljem najavljujemo kako i u Kućici od 20. listopada krećemo s ciklusom radionica za djecu s jezičnim teškoćama – Pričaonicama. U manjoj skupini kroz pomno osmišljene dobno primjerene igre i aktivnosti radit ćemo na bogaćenju rječnika, poticanju izražavanja i pravilnoj uporabi jezika u socijalnom kontekstu.

Program je namijenjen djeci od 3 do 5 godina, a broj mjesta ograničen (maksimalno 5 djece). Planirano vrijeme održavanja radionica je subotom, od 13 sati. Za prijave i sva dodatna pitanja javite se na broj 092 3752 386 ili putem e-pošte na kuckuc@kucicanaputu.hr. Veselimo se zajedničkoj igri i učenju! 🙂

psihološko-logopedski kabinet